XAROP DE CEBA, MEL I LLIMONA, FEINA AL METGE NO EN DÓNA!

Gairebé tothom agafa una grip o un refredat en aquesta época de l’any. Els medicaments al·lopàtics a part de sobrecarregar el fetge, només atenúen els simptomes. De fet prenent medicació ja sabem que el refredat dura 7 dies i sense prendre’n dura 1 setmana!

Avui, la Maria Eulàlia Pujol, una companya de la coral on canto, m’ha fet arribar una recepta pel refredat i l’afonia que vull compartir amb vosaltres; es tracta d’un xarop a base de ceba, llimona i mel.cebamel

Ingredients:
• Una ceba grossa, tallada a grills.
• 8 cullerades de sucre moreno de canya
• 1 cullerada de mel
• el suc d’una llimona
Opcional: afegir una mica d’aigua i/o gingebre.

En un pot de vidre, de tapa hermètica, hi posem tots els ingredients. El tapem i ho sacsegem ben sacsejat. Ho deixem reposar fins l’endemà. L’endemà tornem a sacsejar i prenem una cullerada del xarop. I així n’anem prenent fins que estiguem bé del refredat o de l’afonia. Altres receptes proposen bullir la ceba amb una mica d’aigua durant 15 minuts, després de reposar s’hi afegeixen la resta d’ingredients es posa en un pot hermètic.

Per què aquests ingredients?
– La ceba, és un antibiòtic molt potent ja que té moltes substàncies sofrades, és diurética, antiinflatòria, expectorant, analgésica i antireumàtica
– La llimona té molta vitamina C i a més estimula el sistema immunitari. Aquesta fruinta també es un bon netejador per l’organisme, ajuda a depurar el fetge i el ronyó.
La mel, es antiséptica i antibiótica i accelera la cicatrització de les ferides.

A part d’aquests tres elements, la natura ens ofereix una gran farmaciola:: farigola, equinàcea,gingebre, saüc, plantatge (llantén)…. Però la millor solució per passar una grip o un refredat, a part de remeis naturals, és la de l’àvia: “Xarop de llençols”, reposar i deixar que el cos desenvolupi la seva pròpia curació.

:.

One Reply to “XAROP DE CEBA, MEL I LLIMONA, FEINA AL METGE NO EN DÓNA!”

  1. Me l’apunto! De fet quan les nenes estan refredades els dono caramels de mel i llimona i els poso una ceba tallada a la capçalera del llit… i zero tos durant la nit! Merci per aquests remeis tan bons!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*