SOPA BULLIDA, ALLARGA LA VIDA

La meva àvia sempre feia servir aquesta dita els dies freds d’hivern quan servia sopa. En aquestes dates sempre la tinc molt present a ella i a la seva sopa de farigola. Una sopa senzila, aigua, oli, all, pa sec i faigola, pero la seva olor i el seu gust sempre em porten a la meva infantesa.

Que n’era de sàvia la iafarigolaia!! De fet, les sopes són molt beneficioses per l’organisme, ajudan a hidratar el cos, aporten escalfor y són molt digeribles.

Tanmateix el que compta també en els beneficis d’una sopa o d’un brou són els ingredients.

La farigola ha estat molt utilitzada a través de la història. Els romans utilitzaven el timó com a producte estimulant en els banys. I a l’Edat Mitjana moltes llegendes li atrubuien significats protectors. La farigola, és una planta anibacteriana, és digestiva i carminativa. Ajuda a prevenir els refredats ja que estimula les defenses i a més ens ajuda a eliminar l’excés de greixos Sopa-de-farigola1aixi com a depurar la bufeta bilirar i el fetge. L’all, es un “aliment-mediament”, bo pel sistema vascular, antibiotic, antioxidant i regulador del colesterol.

Aquesta parella perfecta, all i farigola, pot ser una bona opció per sopar els dies de grans àpats nadalencs, aixi millorarem la nostra digestió i, si no abusem del pa, ens pot ajudar a no guanyar pes durant les festes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*