RECEPTES DE TARDOR

A la tardor cal potenciar les nostres defenses

curcumaEl títol d’aquest post sembla més l’anunci d’un producte làctic que no pas un post per un  bloc de vida saludable. De fet, en una cosa si que te raó, cal tenir cura de las nostres defenses i més a la tardor.

Segons la medicina tradicional xinesa, la tardor es relaciona amb l’element metall, representa les sals i minerals de la terra que creen en el cos humà teixits com la pell o el cabell, A nivell físic el relacionem amb els pulmons i l’intestí gruixut; i a nivell emocional amb la tristesa, el record i la pena. La tardor significa calma, maduresa, tota la natura comença a aquietar-se, la tardor ens marca l’inici d’un cicle més introspectiu, ens prepara per l’etapa més interna “l’hivern”. 

 Durant aquests mesos de tardor us aniré proposant receptes i idees que ens ajudin a millorar el nostre sistema immunitari.

Avui us presento la cúrcuma, aquesta espècia és originària de l’Índia, de la que n’utilitzem el rizoma, és d’un color carbassa intens, té un aspecte semblant al gingebre, de fet són de la mateixa família.

Cuinar amb cúrcuma té propietats digestives, protegeix el fetge i estimula la secreció de bilis. També té facultats antioxidants, antibacterianes i antiinflamatòries.  La inflamació es redueix a través de l’estimulació de les glàndules suprarenals cosa que reforça les nostres defenses.

 A continuació us proposem una crema de verdures amb cúrcuma, molt saludable.

 Ingredients:

  • 1 carbassó gran o 1 kg de carbassa
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 patata o 1 pastanaga
  • 700ml Aigua
  • Cúrcuma preferiblement fresca (pot ser en pols)
  • Oli d’oliva
  • 200 ml de crema de llet o bé d’arròs o civada * opcional
  • Pebre negre i sal

crema

 Preparació

  1. Tallem la ceba, el porro els ofeguem a la cassola amb oli d’oliva, quan ja portin un parell de voltes hi ratllem la cúrcuma al gust (si és en pols hi posem una cullera de cafè) i una mica de pebre negre, hi afegim la patata i seguim ofegant durant uns 10 minuts.
  2. Afegim el carbassó i passats 5 minuts l’aigua i la crema d’arròs o de llet ho deixem bullir entre 20 o  25 minuts.
  3. Ho triturem i rectifiquem de sal.
  4. Ho servim adornant la crema amb una mica d’orenga i llavors de sèsam, també podem optar per uns crostons de pa fregit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*