PERDRE GRAMS AMB L’AGRAM

El canvi d’alimentació durant les festes, a part de fer-nos guanyar una mica de pes, també porta altres inconvenients per a la salut: retenció de líquids, sobrecàrrega del fetge, problemes intestinals… Tornar a la rutina diària ens ajuda a regular el cos, és bo que els primers dies d’aquest retorn augmentem el consum de fruites i de verdures de fulla verda.
Per això, per ajudar el agracos a eliminar tots aquest excessos us recomano l’agram. L’agram (grama o gramilia en castellà) és una gramínia molt utilitzada en jardineria. En l’ús terapèutic, utilitzem el rizoma.
L’agram té moltes propietats, és ric en potasi i desinflama les vies urinàries, això es bo tant en temes d’infeccions d’orina com per a la retenció de líquids i l’edema, també ajuda en l’eliminació de pedres al ronyó. A més l’agram també ajuda al fetge a eliminar toxines i millora la digestió.
Per preparar una infusió d’agram necessitem 30 gr. de rizoma per cada litre d’aigua, també podem preparar una tisana molt depurativa combinant l’agram amb altres plantes com pot ser el te verd, la cua de cavall, l’anís verd o estrellat o la dent de lleó.
Podem demanar a l’herbolari que ens faci la barreja i allà ens indicaran els temps de cocció, normalment es necessita poc temps d’ebullició, 1 o 2 minuts i uns 10 minuts de repòs.
Al ser diürètica i depurativa, l’agram ens ajudarà a treure’ns aquests “gramets” que hem guanyat durant les festes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*