LA CLAU ES A LES NOSTRES MANS

Heu pensant mai que quan estem moixos una abraçada, un massatge o només el tacte, l’escalfor d’una ma ens reconforta? Les mans són importants tant en la comunicació com en els processos de curahands4ció, no cal que enumeri les diferents teràpies basades en el tacte i en la manipulació sobre determinats punts del cos.

Us presento una teràpia eficaç i senzilla que acostumo a utilitzar com a complement en les sessions d’auriculoterapia , la reflexologia de la ma. Igual que la reflexologia podal, s’estimulen de diferents punts de la ma de manera que s’activen els mecanismes d’autocura  del propi organisme i s’arriba al reequilibri del cos.

La reflexologia de la ma  no és un simple massatge sinó que la seva  aplicació millora la circulació, reforça les defenses, revitalitza l’energia i redueix considerablement l’estrès. Sempre  recomano a les persones que venen a Cor&Cos que complementin el procés amb sessions d’auto tractament que poden fer elles a casa.

Us  proposo uns passos molt senzills que podeu fer a casa per reduir l’estrès. Aquesta tècnica es basa en fer  pressions circulars amb els polzes seguint la projecció de les zones reflexes. El massatge antiestrès dura uns 10 minuts, podeu utilitzar crema de mans o bé oli d’ametlles dolces, també hi podeu afegir un parell de gotes d’oli essencial d’espígol o de gerani que ajuden a la relaxació.

  1. Busquem un lloc tranquil, amb llum tènue (també podem posar música relaxant). Abans de començar ens asseiem amb l’esquena recta, tanquem els ulls i respirem profundament dues o tres vegades. Ens apliquem l’oli o la crema fent uhandn suau massatge per tota la ma, des del canell fins a les puntes dels dits.
  2. Començarem per la ma dreta, amb la ma esquerra farem pressió durant uns segons a les putes dels dits (un per un ), aquesta pressió ha de ser ferma però no dolorosa.
  3. Després premem les puntes dels dits pels costats com si les volguéssim esprémer.
  4. Seguirem fent un massatge  enèrginc a cada dit,  de la base a la punta del dit
  5. Amb el polze i el dit índex pessigarem ermament la zona a entre el polze i el dit índex de l’altra mà. Mantenir una bona estona  estirarem una mica separant a pell de la banda carnosa  (com a la fotograrfia).
  6. Seguidament agafaerem la ma i amb el polze farem massatges al dor, un massatge suau traballant la zona carpiana i els artellshand.
  7. Ara «abraçarem» el canell i li farem massatge suau com si el gronxéssim, si volem també podem alguna rotació.
  8.  Finalment premeren  fermament el dit polze al centre del palmell de la mà (com a la fotgografia) Respirarem profundiament, es un bon moment per prendre consciència del nostre estat  de relaxació.
  9. Farem el mateix a l’altra ma

En acabar és bo beure un bon got d’aigua natural per tal d’eliminar toxines y de reequilibrar el cos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*